13 apr. 2011

Clatite de post

Pentru ziua de miercuri 13 aprilie 2011, penultima miercuri din Postul Mare, va propunem sa va delectati cu niste Clatite de Post usor de facut si foarte gustoase.


Timp Preparare: 1 h
Complexitate: redusa


Ingrediente:

100g faina,
100ml sifon,
50ml ulei,
25g zahar,
sare


Preparare:

1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea.
2 ) Turnam din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si rotim ca sa se intinda uniform in toata tigaia.
3 ) Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.
4 ) Dupa ce le-am terminat, intindem putina dulceata sau marmelada, apoi le rulam. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.

La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.



Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu