3 apr. 2011

Putem manca si seara fara sa ne ingrasam. Afla care sunt alimentele cele mai potrivite

La masa de seara se pot servi proteine animale (peste) si legume. Orice consum de grasimi, branzeturi, amidonoase sau carne grasa va fi digerat greu, iar rezultatul va fi acela ca organismul va stoca sub forma de tesut adipos aceste alimente, in timp aparand supraponderalitatea si obezitatea. 


Atentie! Supele de carne nu sunt recomandate seara, deoarece pot declansa pusee de hipertensiune nocturna. Acestea, ca si ciorbele, contin o cantitate mare de aminoacizi, care in timpul noptii pot amplifica tensiunea arteriala. Supele si ciorbele se pot consuma la pranz, dar fara adaos de smantana sau provenind din carne foarte grasa. De preferat sunt supele si ciorbele din legume. 


Cina va fi lejera, compusa din alimente continand proteine de origine animala usor de digerat, bogata in grasimi cu acizi grasi esentiali omega 3 cu lant lung, peste, fructe de mare neprajite si fara pane-uri; alimente ce contin proteine vegetale si cantitati mici de zaharuri simple:legume verzi (salate, spanac sparanghel), lichide nealcoolizate (apa minerala naturala).
Exemplu de masa de seara:

  • 100g peste gras:somon, cod, macrou, sardina, pastrav, hering, ton
  • Legume verzi
  • Apa minerala naturala

Masa de seara de post:

- salata de ciuperci, bureti, bine spalate si preparate crude sub forma de carpaccio, cu ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, usturoi, frunze de pastrunjel

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu