4 mai 2011

Coada soricelului, cel mai bun leac pentru femei

Coada-soricelului este o planta medicinala careia nu putem sa nu-i rezervam un loc in viata noastra.

Desi ea constituie sprijinul nostru de baza in unele maladii grave, este considerata in primul rand o planta de leac pentru femei. Nu sunt suficiente cuvinte pentru a descrie foloasele dobandite in urma intrebuintarii acestei plante pe nedrept neluata in seama.

Aceasta influenteaza in toate privintele in mod favorabil organele genitale ale oricarei femei incat putem fi tentate chiar sa o culegem cu ocazia unei plimbari prin padure sau campie. Aceasta prietena a noastra creste in cantitati mari pe campii si drumuri inguste de tara, pe la margini de paduri si de lanuri de cereale. Florile sunt albe sau trandafirii si au in soare un parfum aromatic, acrisor. De obicei florile trebuie culese in soare puternic, caci atunci le creste continutul in uleiuri volatile !

Nu este in general cunoscut faptul ca aceasta planta are o influenta pozitiva asupra maduvei osoase si ca stimuleaza acolo hematopoeza (formarea sangelui). Coada-soricelului ajuta in afectiunile maduvei osoase in care orice alt medicament clacheaza si chiar in osteoporoza, daca se fac cure de ceai, bai si frectii cu tinctura. De asemenea, coada-soricelului, este un mijloc hemostatic (opreste hemoragiile), si poate vindeca , impreuna cu radacina de obligeana cancerul pulmonar.

Fie ca este vorba de ciclu neregulat, menopauza, cancer al organelor pelviene, inflamatii ale ovarelor, leucoree, miomuri, mancarimi vaginale, balonari, crampe, tulburari hepatice, hemoroizi, inflamatii ale traiectului stomacal sau intestinal, ceaiul de coada-soricelului este un ajutor rapid.

Intrucat coada-soricelului este numita in vechile carti despre plante medicinale ”leacul tuturor relelor”, ea poate fi folosita acolo unde orice altceva pare a fi de prisos ! Ea va alunga din organism prin forta ei depurativa diferite boli care se instalasera de ani de zile ! Totul este sa avem curajul sa incercam.


MODUL DE FOLOSIRE:

Infuzie: se opareste o lingurita cu varf de planta cu 250 ml apa , se lasa putin in repaos dupa care se strecoara si se bea inghititura cu inghititura de preferat inainte de mesele principale, indeosebi dimineata.

Bai de sezut: se lasa de seara 100 grame de coada-soricelului (planta intreaga) in apa rece. Adoua zi se da in clocot si se adauga in apa de baie. Nivelul apei din baie trebuie sa depaseasca nivelul rinichilor in pozitia asezat. Durata baii poate fi de aproximativ 15-20 de minute. Se recomanda sa nu va stergeti dupa baie, ci doar sa va inveliti in halatul de baie pentru a transpira cat mai abundent .

1 comentarii:

Unknown spunea...

Intradevar aceasta planta http://coada-soricelului.com/ este cunoscuta drept una dintre plantele care reprezinta un adevarat miracol pentru femei si suferintele specifice acestora.

Trimiteți un comentariu