5 iun. 2011

3 solutii naturale pentru un bronz minunat

Cunoasteti beneficiile uleiului de morcov, de urucum sau a uleiului esential de bergamota? Va punem la dispozitie 3 retete naturale pentru a va pregati pielea pentru soarele verii.

Uleiul de morcovi pentru intarirea apararii pielii

Stiati ca morcovul este ideal pentru pregatirea pielii entru bronz? Este usor de folosit zilnic. Uleiul de morcov este ideal. Extrem de bogat in betacaroten, acesta este perfect pentru a darui stralucire pielii.

Datorita continutului sau de provitamina A, uleiul activeaza melanogeneza pielii si o ajuta sa creasca rezistenta la razele UV. De asemenea pregateste epiderma cu delicatete si naturalete pentru soarele din vacanta. Este perfect pentru a prelungi bronzul si poate fi folosit oricand dupa o zi de plaja.

Amestecati o sticluta de 100 ml de ulei de morcovi cu 20 de picaturi de ulei esential de morcovi. Amestecati si folositi in fiecare dimineata pe fara si corp, cu 3-4 saptamani inainte de expunerea la soare.


Urucum, pentru a intensifica bronzul pielii

Urucum este o planta originara din Amazonia, folosita de catre indieni pentru a se proteja de tantari si soare. Datorita culorii sale rosiatice, datorita urucumului indienii isi datoreaza porecla de „piei rosii”.

Antioxidant si foarte bogat in betacaroten (are de 100 de ori mai mult decat morcovul), pudra de urucum contine de asemenea si numeroase oligoelemente, cum ar fi zincul, magneziul, cupru sau seleniu. O adevarata mina de aur pentru piele.

Datorita acestui cocktail de nutrimente, urucum pregateste pielea pentru soare si pacaleste productia de melanina ce se afla la originea bronzului. Este perfect in a proteja pielea impotriva imbatranirii sau in ingrijirea de dupa expunerea la soare.

Pentru a profita de beneficiile sale, iata o reteta usor de realizat: ulei pentru intensificarea bronzului. Intr-o sticla, amestecati 100 ml de ulei de caise cu 10 g de urucum. Amestecati si lasati la macerat timp de cateva zile, ferita de lumina. Strecurati si varsati uleiul obtinut intr-o sticla. Folositi in fiecare dimineata pe fata si corp.

Atentie insa: acest ulei nu inlocuieste cremele solare. Aplicati intotdeauna o lotiune protectoare cu un factor de protectie ridicat.


Bergamota, pentru un bronz rapid

Aceasta floare parfumata ascunde multe beneficii. Este perfecta impotriva stresului si anxietatii sau pentru a va parfuma casa. Dar ea este extraordinara si pentru piele. Folosita in cantitati mici, uleiul esential de bergamota favorizeaza bronzarea si regenereaza epiderma. Foarte utila in cazul petelor pielii, ea ajuta la eliminarea semnelor repartizand pigamentii de melanina in mod uniform. Este un aliat perfect tot timpul anului.

Amestecati 3 picaturi de ulei esential de bergamota cu 100 de picaturi de ulei vegetal, precum cel de argan sau cocos intr-o sticla. Amestecati bine si aplicati in fiecare zi pe fata si corp.
Atentie: uleiul esential de bergamota este extrem de fotosensibil. Respectati strict doza si aplicati intotdeauna o crema protectoare cu factor de protectie ridicat, atunci cand va expuneti la soare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu