20 iun. 2011

Alimente care te mentin sanatos si „vesnic tanar”

Revigorarea organismului pentru a lupta impotriva imbatranirii. Asta este scopul tuturor, nu-i asa? Va prezentam cateva alimente pe care ar trebui sa le avem in alimentatia noastra.

Ulei de peste. Bogat in omega 3, uleiul de peste este o sursa remarcabila de DHA si EPA, acizi grasi esentiali pe care organismul vostru nu poate sa-i produca singur. Un cocktail perfect pentru a va hrani pielea si a preveni ridurile. Este deci momentul sa incercati capsule de ulei de somon sau de ficat de cod. Nu uitati sa consumati peste gras, precum somon, ton sau sardine, cat mai des posibil. Veti fi vesel toata saptamana.

Ceai verde. Ceaiul are virtuti incredibile. Datorita bogatiei sale in polifenoli si vitaminele C, E, B si A, ceaiul verde este o bautura formidabila antirid. Pentru a profita de toate virtutile sale, nu ezitati sa beti 2-3 cesti pe zi, fara zahar. Este perfect impotriva radicalilor liberi, purifica organismul si va regasiti zambetul. In plud, acest ceai este un remediu natural impotriva cariilor.


Fructele Goji. Ca si dudele, fructele de goji sunt extrem de bogate din punct de vedere nutritional. Virtutile lor antioxidante le fac niste fructe extraordinare ce lupta impotriva imbatranirii. Ele se mananca uscate sau rehidratate in pateuri sau compoturi de fructe. Puteti sa le gasiti in comert sub forma de suc. Sunt usor dulcegi si acidulate. Un adevarat deliciu.

Dudele. Provenite dintr-un dud alb, acestea sunt perfecte pentru a va acoperi micile scapari alimentare. Acest fruct destul de sec este savuros si este recomandat in mod traditional pentru a lupta impotriva oboselii si anemiei. Este plin de fier, vitamina C si resveratrol, un antioxidant puternic. Iata deci un aliment al tineretii, de care va puteti folosi fara probleme.

Rodia. Secretul tineretii cu acest fruct delicios? Bogatia sa in antioxidanti, dar si in acid folic si polifenoli. In sanatate, cat si in cosmetica, rodia este vedeta. Beti fara sa ezitati un pahar mare de suc de rodii, fara zahar, in fiecare dimineata. Este un adevarat pahar plin cu tinerete si sanatate, care va permite sa ramaneti sanatosi, protejandu-va de anumite tipuri de cancer si de colesterolul negativ.

Baobabul. De 6 ori mai bogat in vitamina C decat o portocala, baobabul este un aliment antioxidant ce trebuie descoperit. Se consuma pe gratar, saute sau ca piure si seamana putin cu o nuca de cocos.


Picioare de porc. Nu va asteptati la asta, nu-i asa? Nici eu, dar se pare ca acestea sunt pline de colagen si reprezinta o arma redutabila in lupta impotriva imbatranirii. Alaturi de acestea vin aripioarele de rechin sau pielea de pui. Sincer, nu stiu daa le voi adauga in alimentatia mea. Suna prea .. science-fiction.

Citricele. Aici nu trebuie sa va conving, toata lumea stie ca sunt pline de vitamina C si ca ajuta in luipta mpotriva radicalilor liberi, responsabili cu imbatranirea. De asemenea favorizeaza formarea de colagen. Suc de citrice si kiwi, pe stomacul gol in fiecare dimineata. Perfect, nu-i asa?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu