2 iun. 2011

Alimente care te scapă de stres

Stresul reprezintă boala zilelor noastre şi sta la baza multor tulburări fizice şi psihice, de aceea este important sa invatam sa combatem stresul. Iată şi câteva alimente care te ajută să elimini stresul, propuse de kudika.ro.

Fructele proaspete
Fructele sunt puternic vitaminizante si activeaza o parte importanta din mecanismele antistres. Enzimele continute de acestea favorizeaza mentinerea echilibrului celular, iar antioxidantii ajuta la eliminarea stresului oxidativ.

Legumele
Legumele contin vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului. In urma carentelor de vitamine si minerale anumite procese din organism sunt perturbate si stresul se instaleaza rapid. Principalul hormon al stresului este cortizolul, un hormon cu multiple implicatii organice. O buna functionare a organismului tine acest hormon “in frau”.

Algele marine
Alege marine contin nutrienti unici puternic regeneranti cu capacitati curative si preventive. Celulele uzate sunt stimulate sa se regenereze si de asemenea algele marine sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sistemului nervos.

CondimenteleCondimentele naturale, cele uscate si maruntite, piperul, boia – acestea au un efect de tonifiere asupra sistemului digestiv, dar si asupra sistemului nervos. Condimentele sunt utile in combaterea asteniilor, stresului, asteniei sexuale etc.

Lichidele, dar nu alcool, răcoritoare
Consumul zilnic a doi litri de lichide pe zi asigura mediul de functionare al tuturor celulelor: apa. Se recomanda sa consumati apa plata sau ceaiuri ori sucuri naturale de fructe si legume facute in casa.


Alimente care accentuează stresul:


Alimentele grase, ca de exemplu produsele lactate şi alimentele prăjite supun sistemul cardiovascular la stres.

Dulciurile produc o creştere bruscă de energie în organism şi astfel se poate să duca la extenuarea glandelor suprarenale.

Alimentele sărate cresc tensiunea şi induc în acelaşi timp şi instabilitatea emoţională. Este preferat să se consume alimente care pot să înlocuiască sarea. De asemenea trebuie să reduceţi şi consumul de zahăr şi condimente. Nu este necesar să le eliminaţi definitiv ci doar să consumaţi moderat.

Margarina are un efect  negativ asupra colesterolului şi consumul acesteia creşte şi riscul afecţiunilor cardiace.

Cafeaua stimulează apariţia unor hormoni care sunt responsabili de accentuarea stresului si  agitaţiei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu