25 iun. 2011

Bauturi recomandate si interzise in dieta

Bauturi recomandate si interzise in dietaCand vine vorba de dieta, multi se gandesc la alimentele pe care trebuie sa le consumam si uitam de bauturi. Acestea ne pot afecta silueta ca si alimentele. Alegerea corecta a bauturilor te poate ajuta sa-ti imbunatatesti metabolismul, sa reduci numarul de calorii si senzatia de foame.


Nu stii care sunt bauturile care iti pun silueta in pericol? Afla de pe eva.ro de care trebuie sa te feresti sau sa reduci portia zilnica.


Nerecomandat: bauturile carbogazoase



Inainte de a cumpara astfel de bauturi, gandeste-te la numarul ridicat de calorii pe care le contine. Potrivit Centrul pentru Stiinta in interes public, bauturile carbogazoase dulci fac parte dintre cele mai mari surse de calorii.


O optiune mai saraca in calorii o reprezinta bauturile dietetice, insa nu exista inca dovezi clare care sa arate ca acest tip de bauturi ajuta la reducerea numarului de kilograme.




Recomandat: apa



Inlocuind bauturile carbogazoase cu apa vei reusi sa reduci semnificativ numarul de calorii consumate zilnic. De asemenea, doua pahare de apa consumate inainte de masa iti vor da o senzatie mai mare de satietate si astfel vei reusi sa mananci mai putin. Studiile efectuate au mai aratat ca un consum ridicat de apa ajuta metabolismul.


Recomandat: lapte degresat



Consumul de lapte este foarte important pentru sanatate, insa nu este inca stabilit daca te ajuta sau nu sa slabesti. Exista studii care sugereaza ca un consum ridicat de calciu poate ajuta organismul sa arda mai multa grasime, insa dovezile existente sunt putine. Specialistii au mai observat si ca lipsa calciului din organism favorizeaza cresterea productiei de celule grase.


Recomandat: sucul de fructe



Desi poate contine un numar ridicat de calorii, sucul de fructe ofera nutrienti importanti pentru sanatate. Pentru a beneficia de acesti nutrienti fara a-ti risca silueta, cauta sucuri 100% naturale. De asemenea, poti reduce numarul de calorii consumand apa combinata cu putin suc de fructe.


Recomandat: sucul de legume



Bogat in nutrienti ca si cel de fructe, sucul de legume are un numar mai mic de calorii. 340 g de suc de tomate contine 80 de calorii comparativ cu 160 de calorii din sucul de portocale. De asemenea, sucul de legume este bogat in fibre si ajuta in controlarea senzatiei de foame.


Nerecomandat: bauturile energizante



Ca si bauturile carbogazoase dulci, cele energizante sunt adevarate bombe calorice. Persoanele interesate in mentinerea siluetei trebuie sa evite aceste bauturi si sa consume apa pentru a se hidrata.


Recomandat: cafeaua neagra



Daca simti nevoia de cafeina, cafeaua reprezinta o alternativa mai buna decat bauturile energizante sau cele carbogazoase. Cafeaua neagra nu contine calorii si este bogata in antioxidanti. Conform studiilor, consumul moderat de cafea imbunatateste dispozitia, concentrarea, reduce riscul de diabet tip 2 si al anumitor tipuri de cancer.


Recomandat: ceaiul verde



Ceaiul verde este o alta sursa buna de cafeina. Nu numai ca nu contine calorii, dar cercetatorii au aratat ca ajuta la pierderea kilogramelor prin actiunea fitochimicalelor.


Nerecomandat: bauturile alcoolice dulci



Acest tip de bauturi ingrasa si asta din cauza continutului ridicat de glucide care se metabolizeaza rapid si se depune ca rezerva in urma stimularii secretiei de insulina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu