2 iun. 2011

Cum ajută laptele şi lactatelecorpul uman şi cu ce pot fi asociate

Laptele şi lactatele sunt alimente hrănitoare care nu ar trebui să lipsească de pe masa noastră.

Laptele conţine toate cele trei categorii de substanţe nutritive (proteine, glucide, lipide), vitamine şi minerale (calciu, fosfor, zinc si fier).

Laptele previne rahitismul şi osteoporoza datorită calciului, ajută în lupta împotriva cancerului, mai ales cel de colon, şi contribuie la buna dezvoltare a organismului.

Un adult poate consuma între 0,5 – 1 litru de lapte pe zi. Dar atenţie, laptele nu poate înlocui apa, căci conţine calorii. E adevarat în cantităţi mici.

Nu este recomandată asocierea laptelui cu cafea, scade efectul acesteia. În schimb, laptele poate fi asociat cu cereale, musli sau fructe.
Dintre lactate sunt recomandate iaurturile, kefirul, laptele bătut.

Nu este recomandat iaurtul cu fructe sau cu musli, ma refer la cel din comert, are un adaos mare de zahar. Îl puteţi prepara foarte uşor acasă amestecând fructe proaspete cu iaurt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu