5 iun. 2011

Cum intampinam vara?

Cam in aceasta perioada toti prietenii si toate rudele incep sa deschida discutii despre vizite si excursii ce vor avea loc in aceasta vara.
 
Poate ca unii vor sa scape de frigurile lasate in urma de neplacuta iarna, iar altii vor sa scape de caldurile toride ale oraselor betonate in care traiesc. Indiferent de motiv, o vacanta de vara, in lunile iunie, iulie sau august este un element obligatoriu al listei cu evenimente anuale.

Adesea acest lucru inseamna o vizita sau o sedere si pe la voi pe acasa, ACUM fiind perioada perfecta pentru ca voi sa va analizati si sa va aranjati mediul in care traiti. Poate ca deja v-ati gandit la diverse modalitati de a va imbunatati locuinta sau poate doar visati sa faceti niste schimbari. Oricum ar fi, este momentul sa deveniti seriosi si sa rezolvati aspectele ce pot fi rezolvate inainte de a se da startul la vizitele de vara.

Faceti un tur al casei, camera cu camera, ca si cum ati vedea-o pentru prima data. Ba mai bine, iesiti afara si duceti-va pe strada si incepeti de acolo analiza. Cum arata casa voastra privind de pe strada? Cum arata privind-o din usa de la intrare?

Ce ati zice de niste flori proaspat sadite, care va conduc spre casa? Ce forma are covorasul de la intrare? Cu alte cuvinte…arata primitoare? Mergeti mai departe si verificati-va soneria. Cati dintre noi isi verifica singuri soneria de la intrare? Foarte putini. De obicei suntem ultimii care aflam ca nu mai functioneaza.

Intrati in casa pe usa principala, nu prin garaj sau pe usa din spate, adica pe nu pe traseul obisnuit. Stati fix in tocul usii, trageti aer in piept si maturati vizual spatiul din fata voastra. Nu va concentrati pe ce vedeti. 

Ganditi-va la felul cum va face acel spatiu sa va simtiti.

Incetiniti ritmul, opriti-va si respirati…

Faceti acest lucru in fiecare camera a casei, facand o nota mentala despre cum va simtiti in fiecare camera. Cu un caietel notati-va remarcile simple si lucrurile usor de rezolvat, care se pot face in weekend sau intr-o zi de lucru concentrata.

Exista lucruri pe care nu le folositi si pe care ati putea sa le donati celor amarati?

Presupuneti ca VOI sunteti musafirii care vin in vizita in aceasta vara.

Au aparut peste noapte gramezi pe care nu le recunoasteti?

Exista prea multe lucruri in casa, care nu au un loc al lor si ajung sa fie aruncate pe ici pe colo?

Cum ati vrea sa arate casa?

Aceasta este perioada anului cand unii se gandesc sa vanda locuinta. Inainte de a contacta agentii imobiliari sau dezvoltatorii, parcurgeti casa cu ochii critici ai unui strain, punandu-va intrebarile de mai sus.  Este important ca locuinta sa straluceasca inainte de a iesi pe piata. Primele impresii chiar conteaza cu adevarat.

Ce pasi marunti, dar precisi, ati putea face pentru a face din casa voastra acea oaza de relaxare?

Nu aveti planuri sa va vindeti casa? Atunci, aranjati-o pentru a ramane in ea! Faceti-o sa arate cat mai primitoare si calda posibil, astfel incat sa devina un loc de relaxare si pentru voi si pentru invitatii vostri.

Nu vine nimeni in vizita vara asta? Minunat! Faceti casa sa arate intr-un mod special doar pentru voi! Meritati asta, nu-i asa?!

Apoi, visati la zilele relaxante de vara ce vor veni, pentru ca sunt deja dupa colt! Nu mai dureaza mult!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu