5 iun. 2011

De la depresie la un stil de viata vibrant

Stiati ca atunci cand organismul este echilibrat ajuta la mentinerea echilibrului in fiecare parte a corpului nostru? Dar daca doar o parte a corpului este aruncata in dezechilibru veti avea un efect de unde, scotand sistemele corpului din echilibru. Problema este ca incercarea organismului de a compensa aceste dezechilibre nu duce la o stare de echilibru sanatos. De fapt, cu cat un singur element al sistemului este dezechilibrat mai mult, cu atat celelalte sisteme se dezechilibreaza si ele.

Sa luam un caz concret de tristete si depresie. In acelasi timp se manifesta si o dorinta puternica de a se reveni la caracterul optimist. Dupa mai multe observatii, se admite ca au existat si perioade de somn de calitate scazuta si oboseala extrema in timpul zilei. Iar daca mai esti si mama singura cu doi copii, atunci situatia e de inteles…Pentru a avea timp de copii se renunta la jobul corporativ si se deschide o afacere proprie…poate ceva bazat pe agricultura. Iar pentru a economisi ceva bani, se decide mutarea la bunici.


O femeie care intampina multe probleme, nu? Cum v-ati simti voi si cum v-ati descurca? Cate dintre sistemele organismului s-ar dezechilibra? Aceasta femeie a acceptat conditiile de trai si s-a gandit ca ar putea sa traiasca si cu insomniile si cu oboseala atata timp cat ar reusi sa mai faca si alti pasi pentru a-si revigora starea de spirit.

Recomandarile specialistilor in astfel de cazuri presupun cateva schimbari, incluzand aici 1) nutritia, 2) programarea timpului folosind metode de management al stresului, 3) suplimente pentru a sustine biochimia si 4) energizante pentru a functiona la capacitatea adecvata.

Astfel, in aproape o saptamana se poate declara un somn mai bun, mai multa energie si o stare de spirit mult mai buna. Pe masura ce se continua cu urmarea recomandarilor, nu a mai fost suparata de dinamica din cadrul familiei. Si poate ca fostul sot v-ar trata cu mai mult respect. Ati fi uimite sa vedeti ca nu numai starea de sanatate se va imbunatati semnificativ, dar aceste imbunatatiri se vor reflecta si asupra altor parti ale vietii, putand astfel sa aveti viata pe care v-o doriti.


Cu totii avem abilitatea de a vedea ce se intampla cu viata si cu sanatatea noastra – fizica, mentala, emotionala si energetica. Si putem observa cum aceste zone ne afecteaza deciziile si relatiile de acasa, de la munca si pe noi insine.

Vestea buna este ca exista tratamente simple, practice, care ne vor ajuta sa ne imbunatatim sanatatea si starea de bine, adesea obtinand efecte si asupra altor domenii din vietile noastre.
Un stil de viata indestulator si vibrant este mereu la indemana noastra, trebuie doar sa aveti vointa sa il atrageti de partea voastra!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu