1 iun. 2011

Detoxifierea de primavara

Primavara este sezonul reinnoirii si revigorarii. In timpul primaverii, mai mult decat in oricare alt sezon, ficatul si vezica biliara isi doresc sa mareasca fluxul si sa se revigoreze. Precum semintele care incoltesc primavara, sistemele organismului au puterea de a depasi orice blocaj si de a merge mai departe in ceea ce priveste sangele, energia, creativitatea si fertilitatea si de a indeparta furia reprimata si depresia. Aceasta mare forta se gaseste in fiecare celula a corpului, iar in timpul primaverii atinge apogeul.

Putem lasa primavara sa aiba loc si in interiorul nostru. Ne putem reinnoi din interior si putem scapa de orice ne trage in jos si nu ne este de folos.
A detoxifia inseamna a curata organismul de toxine prin nutritie. Procesele de curatare apar in mod natural tot timpul in organism, ca parte a unui proces mai vast, cunoscut ca metabolism. Corpul scapa de deseurile pe care le-a acumulat de-a lungul anilor, ca rezultat al unui stil de viata nepotrivit si a unor obiceiuri alimentare daunatoare, prin intermediul sistemelor digestiv, urinar, respirator si imunitar.
Toxinele care s-au acumulat in organism pot sa suprasolicite sistemele noastre. De aceea este esential sa na ajutam corpul sa se concentreze pe vindecare si pe revigorarea abilitatilor si sa il lasam sa intinereasca. Fiecare dintre noi poate sa scape de deseurile acumulate in celule, chiar daca ne-am facut rau noua insine pe o perioada indelungata de timp.
Sistemele care sunt afectate de toxine sunt ficatul, sistemul digestiv, rinichii si sistemul imunitar.  Cu timpul, acumularea de toxine ne va afecta si restul celulelor din corp. Acest lucru va cauza simptome precum depresie, oboseala, alergii, dureri de cap, obezitate si multe altele, putand duce chiar si la boli precum cancerul.
Prin stilul nostru industrializat, corpul nostru trebuie sa faca fata chimicalelor comerciale, poluantilor din apa, pesticidelor, aditivilor din mancare, metalelor grele, reziduurilor din medicamente si nu numai. Corpul nostru, mintea si sufletul sunt toate afectate de ele. Din fericire, oricine poate beneficia de o detoxifiere. Este cea mai buna metoda de a te mentine sanatos.
Cum se face …

Exista diferite stadii ale detoxifierii, de la extrema pana la delicata. Va vom sugera o lista de alimente care au anumite proprietati si vor permite unei persoane cu o sanatate medie sa isi continue stilul de viata activ in timp ce corpul se detoxifica in mod eficient. Aceasta curatare este una delicata. Persoanele care sunt interesate de o detoxifiere mai profunda sau au probleme de sanatate trebuie sa aleaga un plan personalizat impreuna cu un nutritionist.  Cu ajutorul listei de mai jos puteti sa creati propriile voastre retete creative si gustoase.
Pastaile de fasole au capacitatea de a curata toxinele. Cu cat verdele este mai inchis la culoare cu atat nivelul proteinelor este mai ridicat , dar si al calitatilor detoxifiante.
Cerealele precum alac, secara, porumb, quinoa, orz, mei si orez brun sunt usor de digerat si vor ajuta la procesul de detoxifiere. Meiul este „regele detoxifierii”,  absoarbe toxinele si detensioneaza intestinele. Alacul colecteaza deseurile din sistemul digestiv. Secara contribuie la reinnoirea celulelor si la curatare prin urinare.
Legumele sunt bogate in fibre si enzime si au un nivel ridicat al clorofilei. Ca si in cazul pastailor, cu cat sunt mai verzi, cu atat mai bine. Clorofila revigoreaza celulele ficatului, absoarbe toxinele si le elimina.
Anghinarea curata ficatul. Ceapa, usturoiul, ridichea si napul sunt bogate in compusi excelenti pentru eliminarea toxinelor, in special a metalelor grele care sufoca tesuturile si incheieturile. Sfecla curata sangele si sistemul digestiv si alina constipatia. Algele curata ficatul si contribuie la intinerirea sistemului digestiv. Varza ar trebui sa faca parte din dieta zilnica. Are o valoare nutritionala ridicata si ajuta la revigorarea fiecarei celule din organism.
Diverse fructe pot fi si ele eficace, mai ales perele, pepenii rosii, pepenii galbeni si strugurii. Fructele trebuie consumate ca masa separata si nu trebuie amestecate unele cu celelalte.
Lamaia si otetul sunt esentiale pentru detoxifierea sangelui si ficatului. Adaugati o lingura de otet si 1-2 lingurite de suc de lamaie, amestecati-le si beti pe stomacul gol. Acelasi amestec se poate adauga si in salate.
Uleiurile neincalzite de masline si susan vor lubrifia, dezinfecta si ajuta ficatul sa functioneze mult mai bine. Semintele crude de dovleac si de floarea-soarelui, 1-2 lingurite  zilnic, vor avea acelasi efect.
Lichidele au o foarte mare importanta, pentru ca spala sistemul. Beti multa apa si sucuri naturale proaspat stoarse din fructe si legume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu