1 iun. 2011

Feriti-va de zaharurile procesate!

Chiar daca ne nastem fara dinti, deja putem simti gustul de dulce. Papilele gustative se dezvolta din luna a patra, cand bebelusul se afla inca in pantecul mamei. Aproape imediat dupa nastere raspundem la gustul dulce cu zambete si la gustul amar cu grimase.

Istoria zaharului este lunga si politica. Este suficient sa spunem ca exista mai multe zaharuri procesate in consumul nostru zilnic de calorii decat au existat vreodata.
Ce inseamna acest lucru pentru starea noastra de sanatate? Din ce in ce mai mult creste gradul de constientizare a faptului ca pentru a mentine sanatatea la un nivel optim si o buna functionare fizica, este vital sa eliminam toxinele din organism. Expunerea la toxine este un fapt real pentru oricine, la orice ora din zi.
Ganditi-va la efectele eliminarii unora dintre aceste toxine din organism printr-o dieta alimentara care elimina zaharurile procesate. Veti ridica o grea povara de pe umerii sistemului responsabil cu detoxifierea, ficatului si rinichilor, permitand acestora sa isi revina si sa functioneze mai eficace si mai eficient. In acel moment corpul va lucra pentru eliminarea tuturor toxinelor intr-o maniera care va asista si la vindecare si la stabilirea propriilor obiective.
Iata de ce ar trebui sa eliminam zaharurile procesate din dieta noastra:
1. Zaharurile procesate se unesc cu vitamine si minerale din corp, distrugand nutrienti vitali.
2. Zaharurile procesate se unesc si dizolva vitaminele B din tractul digestiv, rezultand reactii nedorite si probleme ale sanatatii la nivelul pielii, nervilor si sistemului digestiv.
3. Zaharurile procesate necesita productie de insulina, care duce la cresterea depozitelor de grasime.
4. Zaharurile procesate dauneaza sistemului imunitar prin inhibarea sistemului endocrin. Acest lucru diminueaza abilitatea organismului de a se vindeca.
5. Cercetarile medicale arata ca zaharurile procesate reduc abilitatea corpului de a controla si vindeca boli precum diabet, hipoglicemie, cancer, colesterol ridicat si tensiune arteriala mare.
Prin procesul general de eliminare a zaharurilor va puteti astepta sa observati o crestere a nivelului energiei, o diminuare a confuziei mentale si o diminuare a durerilor organismului, rezultand si niveluri de functionalitate ridicate.
Unele persoane trec prin faza de acomodare pe masura ce corpul incepe procesul de detoxifiere. Aceasta faza dureaza de obicei o saptamana. Simptomele pot varia de la schimbari ale programului de somn, dureri articulare, senzatii la nivel gastrointestinal sau dureri de cap.
Cum sa evitam zaharurile procesate?

Zaharul este si el parte din substantele dupa care trebuie sa va uitati. Ele pot aparea sub urmatoarele denumiri:
1. Zahar
2. Zahar brun
3. Sirop de trestie de zahar
4. Glucoza
5. Dextroza
6. Fructoza
7. Sirop de porumb
8. Turbinado
9. Concentrat de suc

10. Zahar din sfecla de zahar
11. Sirop din sfecla de zahar
12. Sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza
13. Sirop de porumb cu continut ridicat de maltoza
14. Malitol
15. Sorbitol
16. Manitol
17. Isomalt
18. Eritritol
19. Aspartam
20. Zaharina
21. Oteturi
22. Toate bauturile alcoolice.
Si atunci ce putem sa consumam?
Zaharurile neprocesate, permise in cantitati mici, sunt:
1. Miere cruda (miere care nu este procesata folosind o temperatura mai mare decat cea din stup)
2. Zahar de artar pur
3. Sirop din orez brun
4. Melasa
5. Stevie
6. Sucuri de fructe neprocesate
7. Agava.
Este foarte important sa cititi etichetele produselor alimentare pentru a putea ocoli produsele zaharoase. Lista de mai sus nu inseamna ca toate aceste lucruri trebuie evitate in totalitate.
Zaharul sau substituentii zaharului se gasesc pe etichetele multor alte tipuri de alimente, incluzand, dar fara a se limita la, urmatoarele:
1. Alcool
2. Condimente (Ketchup, mustar etc.)
3. Pasta de dinti
4. Iaurturi
5. Sosuri pentru spaghete
6. Carnuri preparate
7. Paine
8. Briose
9. Sosuri pentru salate
10. Supe
11. Guma de mestecat.
Stiind ce actiune au zaharurile procesate asupra corpului, dar si unde se ascund ele in alimente, puteti alege intr-un mod inteligent ceea ce sa mancati si puteti controla aportul de toxine. Adesea nici nu stim cat de bine ne-am putea simti daca am incerca lucruri marunte precum acesta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu