5 iun. 2011

La ce varsta pot incepe fetele sa se epileze?

Influentata de moda sau chiar complexata, fiica voastra nu se mai gandeste decat la un lucru: sa scape cat mai repede de acest par ce i se pare invadator. Ce sa-i raspundeti atunci cand va veni momentul? Cum puteti sa o ajutati?
  
Fiica voastra e complexata de pilozitatea sa

Adolescent vede o pilozitate monstruoasa acolo unde nu e decat un pufulet fin? Este mai bines a o duceti sa consulte un dermatolog, care ii va spune adevarul si o va reasigura ca nu este nimic in neregula. Datorita faptului ca dermatologul este medic, sfaturile acestuia vor fi mai usor acceptate decat cele ale mamei. Cel mai adesea jena estetica este reala, caci nu uitati ca traim intr-o societate in care pilozitatea este rau vazuta.

Este mai bine sa limitati sursele de complexe si nu amanati sa-i dati un raspuns pozitiv fetei. In caz de refuz, ea se va duce la o prietena si se va epila impreuna cu ea. Este preferabil sa fiti acolo pentru a supraveghea operatiunea si a o feri de greselile pe care le-ar putea face.


Cand poate incepe epilarea?

In cazul epilarii clasice (aparat de ras, ceara sau crema epilatoare), nu exista nici o regula. Este mai degraba o problema de maturitate: este fata voastra pregatita sa accepte aceastra constrangere? Caci odata ce incepe … Isi da seama ca epilarea nu este intotdeauna o placere? Stie ca inseamna sa aiba un buget?

Atentie in schimb la epilarea cu laser. Nici sa nu va ganditi sa o folositi in plin haos hormonal, cand pilozitatea nu este inca stabila. Folosita prea des, aceasta tehnica risca sa agraveze lucrurile. Sub efectul caldurii, o pilozitate usoara poate fi stimulate si are tendinta de a se extinde. Pentru a elimina parul de pe fata, gat sau ceafa, uitati de epilatul cu laser. In ceea ce priveste epilarea axilelor, picioarelor, sigur. Cu conditia ca ciclurile sa fie regulate de 2 ani si ca pana atunci sa fi avut suficiente epilari cu ceara.


Prima epilare unde: acasa sau la cosmeticiana?

Alegerea depinde de bugetul vostru si de dorintele fiice voastre. Daca aveti o fiica pudica, atunci ea va prefer prezenta voastra si intimitatea unei bai. Dar s-ar putea sa isi doreasca sa fie rasfatata ca un adult la cosmeticiana.

Un lucru e sigur: primele dati trebuie sa ii aratati cum sa procedeze. Fie ca este vorba de ceara, de aparat de ras sau crema epilatiare, este primordial sa atacati doar pilozitatea reala si sa nu ajungeti la puf. Urcand prea sus pe abdomen sau coborand spre sani riscati sa extindeti zonele cu pilozitate.


Care este cea mai buna metoda?

Depinde. Dar cel mai bine este sa mergeti progresiv. Daca fiica voastra se plange de parul brun care ii acopera picioarele sau buza superioara? De ce sa nu incepeti sa le decolorati inainte sa va ganditi la alte metode mai radical.

Daca este jenata de parul care incepe sa creasca la axile si credeti ca este prea tanara sa inceapa sa se rada, poate sa isi taie parul indezirabil cu o forfecuta. Dupa aceea, trebuie sa dezinfecteze bine zona.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu