20 iun. 2011

Produsele apicole recomandate bolnavilor de cancer

Miere, laptisor de matca, venin de albine - efecte in tratarea cancerului.


Se pare ca intr-un studiu realizat la Universitatea din Zagreb, Croatia, li s-a administrat miere si propolis unor cobai infectati cu celule cancerigene, iar in urma testelor s-a observat ca celule nu s-au mai dezvoltat.

Propolisul si acidul caffeic au redus semnificativ cresterea tumorii si au prelungit viata cobailor. Mierea de asemenea a dus la inhibarea procesului de inmultire/raspandire a tumorii cand a fost administrata inainte ca celulele cancerigene sa ajunga in plamani.

Administrarea simultana a laptisorului de matca odata cu celule cancerigene a dus la inhibarea semnificativa a raspandirii acestora in organism.

Atunci cand s-a administrat venin de albine intratumoral, la nivelul tumorii a avut loc o schimbare, iar incetinirea raspandirii tumorii a fost evidenta.

Gasiti mai multe detalii legate de acest studiu aici.


Felul in care produsele apicole lucreaza in combaterea tumorii nu este clar nici pentru cercetatori, dar efectelele sunt reale si vizibile, iar unul dintre aceste efecte este in primul rand cresterea sistemului imunitar al organismului si intarirea lui in lupta cu celulele cancerigene.

Propolisul in tratarea cancerului
Propolisul este considerat de unii cercetatori ca un tratament natural impotriva celulelor cancerigene oprind procesul lor de multiplicare la nivelul organismului.

Cercetatorii de la Universitatea Klinikum Eppendorf din Germania au descoperit ca propolisul este o substanta “anti-PACK1″. PACK1 este o gena umana necesara pentru dezvoltarea tumorilor de tip NF1 si NF2. Propolisul contine o substanta anticancerigena numita CAPE (caffeic phenethyl ester)  care blocheaza dezvoltarea PAK1. Substanta CAPE, intalnita si in alte produse alimentare naturale, se pare ca se gaseste in cantitati neobisnuite in propolis. Tumorile de tip NF1 si NF2 sunt suprimate de proprietatile propolisului, ba mai mult acesta duce chiar la o regresie a tumorilor de tip NF2. (mai multe explicatii gasiti aici )

Toate aceste studii si jurnale medicale de cercetare nu fac decat sa confirme oamenilor ca tratamentele naturiste cu produsele apicole nu sunt doar un mit. Ele au o baza reala, datorita compusilor chimici continuti de miere, polen, prop0lis si laptisor de matca, astfel incat nu ne putem permite sa combatem efectul retetei d-nei Tatoiu impotriva cancerului.

In anumite conditii si in functie de starea generala a unui organism, astfel de tratamente naturiste pot oferi a doua sansa la viata, insa ele nu exclud tratamentele medicale si consultul de specialitate al medicilor. Trebuie inteles ca fiecare organism reactioneaza diferit la stimuli (pozitivi sau negativi), astfel ca si proprietatile active din substantele apicole pot sau nu sa aiba aceleasi efecte asupra unor organisme diferite.

O posibila reteta:
- laptisor de matca – 4 g
- miere de salcam naturala – 1,5 kg
- polen macinat – 300 g
- ser fiziologic – 200 ml
- tinctura de propolis – 150ml
Toate ingredientele se amesteca si rezulta o pasta care trebuie pastrata in frigider. Dimineata , la pranz si seara , inainte de fiecare masa cu 30 min , se inghite 1 lingura din acea pasta. Daca nu tolerati gustul, puteti bea 1 cana de ceai .

Pentru informatii legate de ingredientele acestei retete: surse de incredere de unde le puteti procura, puteti vizita site-ul www.apidava.blogspot.com unde veti gasi  adrese si link-uri catre producatori/apicultori cu traditie care au produse de cea mai buna calitate: miere, laptisor de matca, polen, propolis, precum si detalii despre medici apiterapeuti din tara, care pot sa ofere tratamente naturiste adecvate fiecarei persoane.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu