2 iun. 2011

Roşiile gătite scad colesterolul

Pasta de tomate, roșiile la cuptor sau sucul de roșii scad colesterolul și reglează tensiunea arterială, arată un nou studiu australian citat de evz.ro.

Roşiile au un conţinut bogat în potasiu, fosfor, vitamina C şi E, fibre şi reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, substanţă care are rolul de a reduce riscul de boli cardiovasculare şi scade incidenţa infarctului, reduce riscul de cancer de prostată.

Testele au arătat că tomatele gătite au un conținut mai mare de licopen decât legumele crude.
Experții australieni au analizat 14 studii internaționale referitoare la beneficiile licopenului, după care au comparat efectele acestuia cu statinele, folosite de milioane de oameni în lupta cu colesterolul sau tensiunea arterială mărită.

Licopenul absoarbe razele ultra-violete şi menţine o piele tânără şi protejată de îmbătrânire. De asemenea, protejează articulaţiile, muşchii şi celulele cerebrale de efectul îmbătrânirii.

Potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic, consumul regulat de roşii este tonic pentru ficat, împiedică deshidratarea, înbogăţeşte digestia şi alcalizează pH-ul sângelui, ameliorând guta şi reumatismul. 

Dr. Gheorghe Mencinicopschi recomandă sucul de roşii, fără aditivi, călătorilor cu avionul, când tendinţa de coagulare a sângelui şi formarea de cheaguri creşte. Roşiile au şi efect laxativ şi diuretic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu