20 iun. 2011

Uleiul de chimen negru


Mai putin cunoscut ca celebrul sau var arganul, uleiul de chimen negru merita mai multa atentie. Caci activii sai actioneaza asupra tenului tanar sau matur si revitalizeaza parul. Chimenul negru, o planta buna pentru sanatate

Pretios pentru egipteni, acesti ulei este extras prin presare la rece din micile seminte parfumate, provenind din planta aromatic, Nigella sativa. Chimenul din Egipt este cel mai cunoscut pentru calitatea sa. Fiole cu acest ulei au fost gasite chiar si in mormintele faraonilor. In cultura oriental, chimenul negru se gaseste in alimentatie, dar si in remediile naturiste. Este consumat atat pentru beneficiile lui digestive, cat si pentru proprietatile sale imunostimulante.
Studii stiintifice au pus in valoare proprietatile sale stimulante asupra sistemului imunitar. Este un redutabil antiseptic natural, eficace impotriva acneei. In consmetica este un aliat impotriva imbatranirii pielii.

Antioxidant excelent pentru piele

Acest ulei vegetal are un procentaj mare de acizi grasi esentiali, intrand in compozitia lipidelor necesare hidratarii cutanate. Acidul linoleic participa la reconstruirea lipidelor pielii si favorizeaza coeziune celulelor. Este un partener ideal pentru epidema matura, de peste 50 de ani, ce-si pierde din suplete si devine mai deshidratata. Cireasa pe tort, uleiul contine vitamina E si carotenoide, doi antioxidanti cunoscuti care lupta impotriva aparitiei radicalilor liberi.

Molecule cicatrizante
Deoarece ele contin acest ulei, ale carui anumite molecule sunt anti-inflamatoare, uleiul de chimen se foloseste pentru proprietatile sale calmante, anti-infectioase si cicatrizante. El este mai ales indicat pentru pielea uscata, sensibila sau iritata si in caz de arsuri sau arsuri solare.
Respectand anumite precautii, uleiul de chimen negru poate fi folosit in aplicatii locale pentru a ingriji micile bubite cutanate si chiar impotriva contracturilor si durerilor articulare. In general uleiul poate fi incorporate in creme bogate pentru ingrijirea corpului, mainii si fetei.
Uleiul de chimen negru are priincipii active anti-inflamatoare si antiseptic. Adaptat ingrijirii tenului cu tendinta grasa si acneica, este de ajuto atat adolescentilor, cat si adultilor. Adeseori este asociat cu uleiurile esentiale de tea-tree sau rozmarin, chimenul negru intra in compozitia roll on-urilor purificatoare.

Atuuri pentru revitalizarea parului

Acest ulei face minuni pentru parul casant, imbacsit. Il face mai suplu, mai stralucitor. Pentru a profita de calitatile sale, este ideal sa il amestecati cu uleiuri vegetale hranitoare precum jojoba si uleiuri esentiale stimulante, precum ylang-ylang, geranium, citron. Aceste amestecuri creeaza sinergii si se obtin efecte incredibile. Aceste amestecuri se aplica fie prin masaj efectuat cu buricele degetelor pe pielea capului, fie sub forma de masca pe par, insistand asupra varfurilor. Daca se poate ramaneti intreaga noapte cu acest ulei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu