6 iul. 2011

30 de trucuri pentru o dietă reuşită

Scorţişoara, oţetul, ardeiul iute şi râsul sunt numai câteva din lucrurile care te ajută să slăbeşti. Descoperă şi altele trucuri care te scapă de kilogramele în plus.
 
Să slăbeşti e simplu, cel puţin în teorie: consumi cât mai puţine calorii şi arzi cât mai multe. Însă pentru cele care nu se pot abţine de dulciuri există şi alte trucuri cu efect dovedit ştiinţific.

Trebuie doar să ai timpul necesar ca să le încerci pe toate şi răbdare ca să-ţi dai seama care funcţionează.

1. Scorţişoara te ajută să slăbeşti, îmbunătăţind metabolismul. Ajunge să consumi jumătate de linguriţă pe zi ca să slăbeşti un kilogram într-o lună, fără alte eforturi.

2. Dacă îţi iei pauză de prânz consumi cu 250 de calorii mai puţin decât dacă ai mânca la birou.

3. Găseşte zilnic un motiv de bucurie! Dacă râzi 10-15 minute pe zi, într-o săptămână vei arde 280 de calorii.

4. Un pahar cu suc de morcovi te ajută să slăbeşti 2 kilograme în 12 săptămâni, fără a face alte eforturi.


5. Ia un supliment cu calciu. Studiile spun că vei arde cu 2,6% mai multe grăsimi.

6. Acupunctura te poate ajuta să slăbeşti 4,5 kilograme în trei luni dacă este făcută aşa cum trebuie pentru că elimină senzaţia de foame.

7. Nu ocoli carnea roşie, care este bogată în proteine. Acestea te ajută să-ţi păstrezi masa musculară. Muşchii necesită de patru ori mai multe calorii decât grăsimea, chiar şi în stare de repaos total.

8. Dieta în doi este mai eficientă. Dacă ai o parteneră de dietă vei slăbi cu 30% mai mult decât cei care se luptă singuri cu kilogramele.

9. Alege felurile de mâncare condimentate. Ardeii iuţi îţi îmbunătăţesc metabolismul cu 25%, datorită capsaicinei, substanţă care le dă gustul specific.

10. Sportul pe stomacul gol este cel mai eficient pentru arderea grăsimilor. Dacă faci exerciţii cardio dimineaţa, înainte de micul dejun, vei slăbi mai repede ca oricând pentru că organismul nu are rezerve de nutrienţi pe care să-i folosească, aşa că va apela la depozitele de grăsime.

11. Slăbeşti cu 30% mai mult dacă între mese iei gustări bogate în proteine, dar nu foarte mari: un piept de  pui, o conservă mică de ton, câteva nuci.

12. Nu mânca în faţa televizorului sau calculatorului. Când nu esti atentă la ceea ce mănânci ai toate şansele să depăşeşti o porţie obişnuită. Conform studiilor, poţi slăbi 3,5 kilograme pe an doar pentru că mănânci în linişte, fără a face alte eforturi în acest sens.

13. Taie-ţi mâncarea în bucăţi mici ca să mănânci mai puţin. Când vezi o porţie de mancare tăiată în bucăţele ea ţi se pare cu 27% mai mare decât aceeaşi porţie întreagă.

 14. Dacă ai abonament la sală, nu ocoli banda de alergare. Se pare că este cel mai eficient dintre dispozitivele pe care le găseşti într-o sală de sport. Te ajută să arzi un număr mare de calorii într-un timp scurt.


15. Conform studiilor, micul dejun ideal pentru cei care vor să slăbească este format dintr-o bucată de pepene urmată de un ou fiert.

16. Un pahar de vin pe zi te ajută să scapi de „burtă”. Se pare că resveratrolul din struguri, care se găseşte şi în vin, inhibă dezvoltarea celulelor de grăsime în jurul abdomenului.

17. Ca să eviţi pofta de dulce mestecă o gumă fără zahăr imediat după masă, timp de 15 minute. Repetă „procedeul” la două ore după ce ai mâncat.

18. Sexul face parte dintr-o cură de slăbire eficientă. În timpul unei partide de sex poţi să arzi 150 de calorii la fiecare jumătate de oră. În plus, activitatea sexuala determină secreţia unui hormon care îmbunătăţeşte metabolismul şi stimulează dezvoltarea muşchilor.

19. Carnea la grătar este ideală pentru cura de slăbire fiindcă grăsimea din ea se topeşte şi se scurge.

20. Când ţi-e sete, bea cu încredere ceai verde. Acesta conţine substanţe care îmbunătăţesc metabolismul şi stimulează arderea grăsimilor.

21. Alege spanacul în locul altor verdeţuri. El conţine foarte multe fribre, care ajută organismul să proceseze grăsimile.

22. Înainte de fiecare masă, mănâncă un măr. Vei consuma cu 187 de calorii mai puţin.

23. Pune puţin ulei de măsline în salată. El te ajută să te saturi mai repede.

24. Nu ocoli ananasul, chiar dacă nu este printre fructele tale preferate. El măreşte rata metabolismului şi îmbunătăţeşte digestia.


25. Acidul acetic din oţet ajută corpul să ardă grăsimile mai repede. Adaugă oţet în fiecare salată.

26. Dacă iei masa împreună cu partenerul de viaţă sau cu prietenii vei mânca mai puţin cu 35%.

27. Încearcă suplimentele cu acid linoleic conjugat (CLA), care te ajută să slăbeşti cu 9% mai mult în decurs de un an.

28. Înlocuieşte brânza pe care o mănânci cu brânză de capră. Aceasta are cu 40% mai puţine calorii decât brânza de vacă.

29. După ce ai făcut exerciţii continuă să te mişti - mers pe jos, urcătul scarilor. Altfel, enzimele care ard grăsimi, secretate în timpul antrenamentului, se vor „dezactiva”.

30. Nu sări peste micul dejun. Dacă faci asta vei consuma 100 de calorii în plus pe parcursul zilei.

Sursa: sanatos.gustos.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

misto

Trimiteți un comentariu