20 iul. 2011

Dieta de slabit si bauturile calorice

Dieta de slabit nu se refera doar la alimentele pe care ai voie sau nu sa le mananci, ci si la bauturi. Din pacate foarte multe persoane care tin un regim alimentar uita ca si unele lichide sunt pline de calorii si nu realizeaza ca, desi renunta la mancarurile preferate, nu reusesc sa slabeasca.

Un studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition a demonstrat ca 37% dintre caloriile dintr-o zi provin din bauturi.

Iata un ghid caloric al bauturilor:


Bauturi sarace in calorii:

Ceai

Dupa apa, ceaiul este cea mai consumata bautura din intreaga lume, si indiferent ca este cald sau rece, este o bautura apreciata de foarte multe persoane. Avantajul cel mai mare pentru o persoana care urmeaza o dieta de slabit este faptul ca nu contine calorii. Pentru ca el sa ramana in continuare fara calorii, nu trebuie sa i se adauge zahar, miere sau indulcitori.

Totusi, ceaiurile cumparate din comert sunt pline de zahar si calorii, motiv pentru care ar trebui evitate cu orice pret.

Cafea

Ca si ceaiul, cafeaua neindulcita are un continut foarte mic de calorii. Aceasta este permisa in orice fel de dieta, fara niciun fel de probleme. In plus, cafeaua stimuleaza activitatea metabolismului si arde caloriile. Atentie insa, cafeaua indulcita cu zahar poate fi o adevarata „bomba” calorica. De asemenea, atentie la consumul de capucino sau ciocolata calda. Numarul de calorii al unui astfel de produs incepe de la 75.

Bauturi bogate in calorii:

Lapte

O cana cu lapte de vaca de 3,7% grasime are aproximativ 160 de calorii si 9 grame de grasime, motiv pentru care trebuie baut cu atentie daca vrei sa slabesti. Cu cat laptele are un procent mai mic de grasime, cu atat este mai bine pentru tine si pentru silueta ta. Evita sa adaugi zahar, miere sau cacao. Aceasta din urma contine aproximativ 330 de calorii pe o lingurita cu varf.

Alcool

Bauturile alcoolice pot avea cateva beneficii, insa scaderea in greutate nu este unul din ele. Un pahar cu vin rosu contine 165 de calorii, cel alb are 130 de calorii, iar berea are in jur de 70 de kcalorii. Totusi, cocktailurile bat orice record, dupa cum urmeaza:

Gin tonic 170 calorii
Black Russian 250 calorii
White Russian270 calorii
Margarita 170 calorii
Mai Tai 310 calorii
Pina Colada – 270 calorii
Tequila Sunrise 190 calorii.

Sucul de fructe



Sucul natural de portocale, preparat in casa, are 122 de kcalorii pe pahar, iar cele din rafturile magazinelor care sunt cu mult mai bogate in zahar si indulcitori au o valoare calorica mult mai mare. dubla sau chiar tripla. Cel mai bine este sa se inlocuiasca sucurile de fructe (atat cele preparate in casa cat si cele cumparate) cu fructe proaspete.

Sucurile light

Multe companii producatoare de sucuri racoritoare au scos pe piata variante light ale produselor principale, insa de multe ori diferenta calorica intre produsul original si cel light este extrem de mica. Din acest motiv trebuie acordata atentie maxima etichetei produsului inainte de a-l cumpara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu