27 nov. 2011

Chiftele de Varza

Ingrediente:

o jumatate de varza dulce (ceva mai mare)
1-2 cartofi (unul mare sau 2 mijlocii)
faina cateva linguri
usturoi uscat
sare
piper
marar o jumatate de legatura
ulei pentru prajit

Preparare:


Varza se taie marunt sau se da pe jilau, se amesteca cu sare si se lasa asa cateva minute pana lasa apa si se inmoaie. Se rade cartoful si se amesteca cele doua, dupa care se storc bine de apa lasata. Se drege de usturoi, piper si marar (la sare sa fiti atente ca deja mai exista sara in varza) si putina faina, se amesteca bine (mie mi-a intrat cam 2 linguri jumate de faina). Se fac chiftelute, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei.

Se servesc cu paine proaspata si cu ketchup in zilele de post sau se servesc cu smantana din abundenta in zilele cand se mananca de dulce

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu