17 nov. 2011

Ouale cresc nivelul colesterolului din sange?


Ouale contin mult colesterol si o dieta bogata in colesterol va conduce la un nivel ridicat al colesterolului. Dar masura in care colesterolul alimentar creste nivelul colesterolului din sange nu este cunoscuta cu exactitate. Numerosi oameni de stiinta sunt de parere ca grasimile saturate si grasimile trans au un impact mai mare asupra colesterolului sanguin decat colesterolul alimentar.

Daca sunteti sanatos, se recomanda limitarea colesterolului alimentar la mai putin de 300 miligrame (mg) pe zi. Daca suferiti de o boala cardiovasculara, de diabet sau daca LDL-colesterolul dvs. este ridicat, limitati colesterolul alimentar la maxim 200 mg pe zi. Galbenusul unui ou mare contine aproximativ 213 mg de colesterol.




Daca mancati un ou intr-o anumita zi, ar trebui sa limitati sau sa evitati alte surse de colesterol in ziua respectiva.

Daca va plac ouale dar nu doriti sa va mariti nivelul de colesterol, folositi albusurile, intrucat acestea nu contin colesterol. Mai puteti utiliza si inlocuitori de oua fara colesterol, facuti din albusuri. Daca doriti sa reduceti colesterolul unei retete de mancare ce contine oua, puteti inlocui fiecare ou cu doua albusuri sau cu un sfert de cana de inlocuitor.

Sursa: romedic.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu