5 ian. 2012

3 reţete care ard kilogramele

Grăsimea din jurul taliei este cea mai bună metodă pentru a-ţi verifica sănătatea, este de părere doctorul Mehmet Oz. Află ce reţete dau roade şi te scapă de kilograme, dar şi ce trebuie să faci în fiecare zi!


Poţi să urmăreşti mai jos un material cu Dr. Oz în care prezintă câteva trucuri care nu trebuie să lipsească din dieta unei persoane care-şi doreşte să slăbească.


Trucuri pentru persoanele care vor să slăbească


Printre ideile propuse de specialist se numără:

1. Terciul de ovăz care trebuie consumat dimineaţa împreună cu un fruct şi nuci/migdale/seminţe de floarea soarelui, deoarece va menţine senzaţia de saţietate pe o perioadă lungă.
2. Ceaiul verde are un sfert din cafeina pe care o găsim în cafea şi este un bun înlocuitor, deoarece accelerează metabolismul. Nu-l îndulci cu zahăr rafinat, ci alege puţină miere de albine sau sirop de agave, recomandă specialistul.
3. Ardeiul iute consumat la micul dejun reduce pofta de mâncare şi te va împiedica să mănânci exagerat la masa de prânz. Efectul este datorat capsaicinei, o substanţă care se găseşte din abundenţă în ardeiul iute roşu.
4. Alege farfuriile mici pentru mesele principale, nicidecum acele farfuriii imense care te pot înşela şi te pot determina să mănânci o porţie mai mare.
5. Gustările tale trebuie să fie cantitativ redusă, nu mai mult decât încape în pumnul tău.
6. Nu mânca nimic cu 3 ore înainte de culcare.

Dacă ţi-e teamă că nu poţi folosi sosurile pentru salatele tale, află că Dr.Oz are câteva sugestii pentru dressinguri uşoare şi gustoase care te ajută să slăbeşti sănătos:


Sos iute fără E-uri


Ai nevoie de: 1/2 cană chilli, 2 căţei de usturoi, 1 linguriţă de hrean, 2 linguriţe miere de albine, 1/4 linguriţă sare de mare, 1/2 cană oţet de mere, 1 lingură pastă de tomate, piper.

Ai opţiunea de a prepara sosul în variantă nepreparată termic, amestecând ingredientele sau de a-l găti pentru a-l păstra uşor la frigider. Dacă preferi varianta preparată termic a sosului iute, pune usturoiul şi chilli într-o tigaie, acoperă cu puţină apă şi lasă la fiert sub capac până se înmoaie. Apoi toarnă compoziţia obţinută în blender, amestecă restul ingredientelor şi pune sosul din nou pe foc mic câteva minute.


Maioneză gustoasă din avocado


Ca să ai o maioneză cremoasă pentru sandvişuri, poţi să apelezi cu încredere la avocado. O maioneză făcută din avocado bine copt şi amestecat cu ulei de măsline, puţin usturoi, sare şi zeamă de lămâie va înlocui cu succes o maioneză din comerţ plină de grăsimi saturate şi aditivi nesănătosi.

De asemenea, mai poţi să prepari o maioneză sănătoasă amestecând: 1/3 cană iaurt light, 1 lingură mărar uscat, 1/3 linguriţă boabe de muştar măcinate, 1 linguriţă zeamă de lămâie şi 2 linguri pastă de avocado.


Cel mai simplu şi sănătos dressing


Ai nevoie de: ulei de măsline extravirgin şi oţet balsamic (sau oţet de mere).

Încearcă să eviţi sosurile gata preparate din comerţ şi optează pentru unele light preparate în casă, cu ingrediente atent controlate.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu