5 ian. 2012

5 alimente care te menţin tânăr. Află de ce!

1. Lintea roşie

Intră în categoria proteinelor vegetale şi este bogată în fibre, 1 cană de linte roşie asigurând mai mult de jumătate din necesarul zilnic recomandat de fibre. Lintea roşie este un un bun substitut pentru carne.

2. Amarantul

Amarantul este o cereală antică, considerată o proteină completă şi una dintre cele mai bogate surse vegetale de fier, magneziu şi calciu. Este cel mai bun substitut pentru orice tip de cereală rafinată, poate să fie amestecat în mâncăruri de legume, budinci, măcinat în făină sau expandat precum popcornul.

3. Boabe de soia fermentate (natto)

Este o mâncare foarte apreciată în cultura japoneză, foarte bogată în vitamina K şi cu rol important în întărirea oaselor.

4. Caracatiţa

Este o sursă bună de proteine, are de trei ori mai puţină grăsime decât carnea de vită şi prin urmare nu ai de ce să te îngrijorezi pentru colesterol. De asemenea, se recomandă consumul caracatiţei pentru că îmbunătăţeşte sănătatea inimii.

5. Spanacul

Este o sursă excelentă de vitamina C pe care corpul o foloseşte în procesul de producţie a sebumului. Această substanţă este considerată "balsamul natural" al corpului, deoarece menţine părul strălucior şi sănătos, prevenind uscarea lui. De asemenea, spanacul ajută pielea să lupte împotriva îmbătrânirii.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu