4 ian. 2012

5 alimente la care trebuie să renunţi pentru că te îmbolnăvesc

Zahărul alb rafinat este cel mai de temul duşman al timpurilor noastre, după cum preciza celebrul Dr. Oz într-o ediţie a emisiunii sale. Află la ce alte alimente ar trebui sa renunţi ca să te păstrezi sănătoasă!

1. Zahărul rafinat

Hipertensiunea, colesterolul ridicat, bolile de ficat, diabetul şi multe alte probleme medicale sunt cauzate de consumul exagerat de zahăr. Potrivit statisticilor prezentate de celebrul Dr. Oz  în emisiunea sa, multe persoane au ajuns să consume mai mult de un kilogram de zahăr pe săptămână, ceea ce înseamnă o cantitate triplă faţă de recomandările specialiştilor.


Soluţia: limitează cât mai mult consumul zahărului alb rafinat şi înlocuieşte-l cu zahărul brut sau mierea de albine naturală. Nu exagera cu dulciurile!

2. Chipsurile

Iţi pun în pericol talia, au un conţinut exagerat de sare, măresc riscul de cancer şi de obezitate dacă le consumi cu regularitate.


Soluţia: alege variante sănătoase de gustări sărate care nu îngraşă (măsline, biscuiţi din făină integrală, pâine neagră prăjită).

3. Sucurile carbogazoase

Conţin zahăr în exces care în timp afectează funcţionarea fiecărui organ. Nu te amăgi nici cu băuturile carbogazoase dietetice, deorece există numeroase studii care asociază aspartamul (un îndulcitor artificial folosit în majoritatea băuturilor dietetice) cu creşterea în greutate.


Soluţie: sucurile proaspăt stoarse de fructe şi legume, limonadă.

4. Produsele fast-food

Au un conţinut ridicat de grăsimi saturate care îţi vor îmbolnăvi inima, dacă sunt consumate în exces şi cu regularitate. În plus, cele mai multe dintre aceste produse sunt preparate prin prăjire în uleiuri, lucru care determină apariţia unor substanţe cancerigene.


Soluţie: consumă cât mai rar posibil aceste produse şi încearcă să le asociezi cu salate în stare crudă pentru a uşura digestia. În schimb, alege mâncărurile gătite cât mai simplu.

5. Fulgi de cereale cu ciocolată sau alte arome

Numai dacă nu iei cereale integrale simple, fără ciocolată şi alte arome vei beneficia de efectele fibrelor alimentare care într-adevăr reglează digestia şi ajută în procesul de slăbire. Variantele de cereale care se găsesc pe piaţă, chiar dacă susţin că sunt integrale, au un adaos destul de ridicat de alte ingrediente, cum ar fi zahăr, sirop de zahăr, ciocolată, sirop de glucoză, conservanţi şi diverşi aditivi.


Soluţie: alege cerealele integrale în combinaţie cu fructele uscate. Sau amestecă-ţi acasă în laptele vegetal seminţe de floarea soarelui, nuci crude, fructe uscate, banană.
Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu