12 ian. 2012

5 gustări ieftine pentru un abdomen plat

Nu mai ştii ce gustări ieftine şi sărace în calorii să alegi ca să nu-ţi sabotezi dieta? Îţi împărtăşim câteva idei care îţi vor satisface pofta de dulce fără să adauge un număr exagerat de calorii.

Iată cinci dintre cele mai ieftine gustări pe care le poţi purta cu tine în poşetă pentru a le avea mereu la îndemână:


1. Baton homemade energizant

Pune în robotul de bucătărie 1 cană migdale crude sau nucă, 1 cană seminţe de floarea soarelui crude, 1 cană seminţe de dovleac crude, 1 pumn de curmale/miere de albine, cacao pudră, puţină sare de mare, fulgi de nucă de cocos, esenţă de vanilie/rom şi puţină apă pentru a obţine o consistenţă lipicioasă. Se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la frigider 2-3 ore, apoi se taie in batoane şi se ambalează separat in folie de plastic.


2. Curmalele, smochinele, caisele sau prunele uscate

Deşi au un indice glicemic ridicat, aceste fructe uscate pot să-ţi potolească foarte bine pofta de dulce. Nu este recomandat să exagerezi cu ele, 5-6 curmale sau smochine sunt suficiente pentru o gustare.


3. Stafidele

Dacă sunt consumate moderat (1 lingură de stafide înseamnă o porţie), stafidele sunt sănătoase şi-ţi controlează pofta de dulce.


4. Morcovii

Sunt o sursă importantă de minerale şi vitamine, numai buni pentru a fi consumaţi între mesele principale. Dacă ai drumuri prin oraş, poţi să cureţi de acasă un morcov, îl împachetezi într-o pungă şi-l pui în poşetă să-l ai pentru gustare.


5. Mix de nuci şi seminţe crude

Un pumn mic dintr-un mix de nuci şi seminţe merge la fix pentru o gustare luată între prânz şi cină.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu