5 ian. 2012

5 secrete din bucătăria japoneză care au puteri vindecătoare

1. Algele marine

Algele marine sunt considerate un super-aliment cu proprietăţi remarcabile anti-îmbătrânire, împiedicând cu succes apariţia prematură a ridurilor. Au în compoziţia lor o varietate de minerale, dar şi vitamine din complexul B. De aceea sunt folosite în industria cosmetică, dar de ce să nu le foloseşti în salate, supe, sucuri pentru a beneficia de toţi nutrienţii. 


2. Ceaiul verde matcha

Îl găsim sub formă de pudră şi are efecte protectoare pentru inimă. Japonezii consumă mai multe ceşti de ceai verde matcha în fiecare zi, având un puternic efect andidepresiv şi de protejare împotriva stresului. Se prepară adăugând 1 linguriţă de pudră la o cană cu apă fierbinte, iar gustul este unul mai dulceag în comparaţie cu cel al ceaiului verde obişnuit.


3. Natto sau boabele de soia fermentate

Natto este o pastă lipicioasă care rezultă după procesul de fermentare a boabelor de soia, acest lucru favorizând dezvoltarea bacteriilor bune cu rol important în digestie. Aceste boabe fermentate conţin o enzimă care s-a demonstrat că reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge şi protejează împotriva maladiei Alzheimer. Datorită procesului de fermentare la care sunt expuse boabele de soia, natto este considerat mult mai sănătos decât tofu sau laptele de soia. Japonezii obişnuiesc să consume natto la micul dejun, ca topping peste orez fiert şi un ou.


4. Beţişoarele

Beţişoarele cu care obişnuiesc să mănânce japonezii constituie cea mai bună soluţie pentru a mânca încet, cu îmbucături mici pentru a permite stomacului să transmită creierului senzaţia de saţietate. Dacă vei opta pentru beţişoare, oricând de experimentată ai fi, vei fi obligată să mănânci încet şi să renunţi la obiceiul de mânca foarte repede.


5. Supa miso

Supa este un fel de mâncare pe care japonezii îi consumă aproape la fiecare masă. Este plină de nutrienţi şi te va ajuta să consumi mai puţine calorii, aşa că nu ezita să consumi câte un bol de supă miso (cu tofu, alge wakame, praz) la fiecare masă.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu