6 ian. 2012

8 alimente pentru un metabolism puternic la inceput de an

Metabolismul tau este usor incetinit la inceput de an din cauza faptului ca alimentele specific romanesti consumate de sarbatori iti pun sanatatea la incercare.


Sarmalele sau caltabosii sunt pe cat de deliciosi, pe atat de nocivi metabolismului. Astfel, fa-ti o lista de cumparaturi cu alimente care sa iti intareasca si detoxifieze organismul si consuma-le zilnic, fara exceptie.

Grapefruit

Grapefruitul nu este doar delicios, ci si plin de vitamina C si fibre care te ajuta sa ai rapid senzatia de satietate. In plus, consumul de grapefruit reduce nivelul de insulina, ceea ce inseamna un nivel mai mic de zahar. Mai mult decat atat, femeile care consuma grapefruit reusesc sa slabeasca mai usor, mai ales daca in paralel se tine o dieta alimentara.

Ceai verde

Ceaiul verde contine un complex puternic de antioxidanti, dar si elemente esentiale pentru detoxifierea organismului. Consuma zilnic cel putin o ceasca cu ceai verde neindulcit (eventual poti adauga o lingurita de miere).

Broccoli

Fibrele continute de broccoli te ajuta sa domolesti foamea si poftele alimentare care pot sa apara intre mese. In plus, acest aliment contine vitaminele A, C si K, dar si o cantitate mare de calciu. De preferat este sa consumi broccoli crud sau fiert si niciodata prajit.

Lactate

Lactatele sarace in grasimi contin mult calciu si sunt benefice in curele de slabit. Consuma zilnic branzeturi, cascaval si iaurturi cu un continut scazut de grasimi. Iaurturile spre exemplu reprezinta cea mai buna varianta de gustare dintre mese. De preferat sunt cele simple, fara adaosuri de fructe sau arome.

Alune

Alunele contin grasimi sanatoase, extrem de benefice inimii. Acestea sunt bogate in vitaminele A, B, C si E precum si in calciu, fier, fosfor si potasiu. Alunele au un continut scazut de colesterol si sodiu, dar in acelasi timp sunt foarte hranitoare datorita continutului mare de proteine, uleiuri, vitamine si saruri minerale.

Mere

Merele sunt bogate in vitamine si flavonoizi, antioxidanti care ajuta la prevenirea bolilor de inima si a infarctului. Cele mai bogate surse de flavonoizi sunt merele, ceaiul, ceapa si broccoli, asa ca incearca sa introduci aceste alimente cat mai des in alimentatia ta.

Consuma merele sub forma de mar cu biscuite sau compot indulcit cu miere.

Scortisoara

Te-ai gandit vreodata ca un condiment atat de delicios poate fi extrem de benefic sanatatii tale? Scortisoara stimuleaza sistemul imunitar, grabeste pierderea kilogramelor nedorite si scade nivelul de zahar din sange. Mai mult decat atat, condimentul are un continut ridicat de antioxidanti, magneziu, fibre, fier si calciu.

Cafea

Stiai ca o ceasca de cafea pe zi poate reduce riscul de diabet si boala Parkinson? Conform unui studiu american, cafeaua ofera corpului mai multi antioxidanti decat fructele si legumele. Consuma zilnic cate o portie mica de cafea, mai ales daca ai probleme digestive si te afli intr-o lupta continua impotriva constipatiei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu