14 ian. 2012

Cum sa mananci mai putin

In timp ce unii considera ca, in incercarea de a scapa de kilogramele in plus, nu cantitatea de mancare conteaza, ci e important ce anume consumi, noi studii indica faptul ca femeile care micsoreaza portiile de mancare cu 25% reduc implicit 250 de calorii zilnic. Acest lucru le ajuta sa scape de o jumatate de kilogram pe saptamana.


Vrei sa mai slabesti?

Indiferent de dieta pe care o tii, e foarte important sa reduci caloriile la maxim si sa asociezi regimul respectiv cu exercitii fizice, pentru a respecta regula de baza "intrare calorii - iesire calorii". Odata cu taierea caloriilor, se reduce rata metabolica, iar organismul genereaza mai putini radicali liberi si consuma mai putina energie. In plus, mesele scurte ajuta la eliminarea unui hormon tiroidian care incetineste imbatranirea celulara.


Tine sub control alimentele preferate

Cei mai multi oameni mananca in exces 2-3 alimente preferate: paste, paine, carne, chipsuri, dulciuri etc. Fie pentru ca le place gustul, fie ca le rontaie din reflex in fata televizorului, ori acest lucru este legat de un obicei din copilarie. Ce poti face? Retine portiile recomandate pentru aceste alimente si respecta-le.

Rezultatele unui studiu al Universitatii Cornell din SUA arata ca, daca farfuriile murdare sunt tinute la vedere, dorinta de a cere inca o portie este inlaturata. Motivul? Dovada cantitatii de mancare savurate ii spune creierului ca esti satula, transmitand vizual stimuli de satietate.


Reguli de aur

* Mananca la o masa doar o portie si nu umple farfuria pana la refuz.
* Pentru a controla mai bine portiile, mananca in farfurii mai mici; astfel, te vei satura cu mai putin.
* Fa-ti un ritual dupa masa: spala-te pe dinti, mesteca o guma fara zahar, bea un ceai cald. Astfel, inlaturi impulsul de a mai rontai ceva dupa masa.

Sursa: femeia.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu