4 ian. 2012

Marea mahmureală: 10 remedii ca să scapi de ea în 10 minute

Mahmureală este o problemă frecventă dacă abuzul de băuturi alcoolice devine obişnuită la fiecare petrecere de sărbători. Încearcă 10 remedii că să scapi de ea în 10 minute.

Simptomele mahmurelii sunt provocate de deshidratare, combinată cu scăderea nivelului de vitamine şi minerale din corp. Că să elimini mahmureala, este important să-i oferi corpului tău substanţele nutritive pe care consumul excesiv de alcool le-a diminuat.

Cafea şi apă


Cafeaua este remediul clasic pentru migrena asociată mahmurelii, dar este şi un diuretic puternic, care va continua deshidratarea. Asigură-te că bei cel puţin două pahare de apă pentru fiecare ceaşcă de cafea că să îţi revii rapid.

Mişcare


Exerciţiile fizice te ajută să elimini mai repede toxinele din corp şi îţi provoacă sete. Poate fi extrem de dificil să te mobilizezi să faci mişcare în asemenea momente, dar acesta este un tratament eficient pentru mahmureală.

Verdeţuri pentru vitamină B


Nivelul de vitamină B12 scade dramatic în corp după o noapte de exces de alcool. Chiar dacă ai la îndemână vitamine sub formă de pastile, un efect mai bun îl au verdeţurile bogate în vitamine B: spanac, brocoli, pătrunjel şi frunzele de sfeclă.

Citrice pentru vitamină C


Vitamină C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului în sânge. Sucul de citrice poate fi consumat înainte, după sau chiar în timp ce bei alcool pentru a atenuă efectele mahmurelii. Portocalele şi grepfrutul au cel mai mare conţinut de vitamină C.

Fructe proaspete


Dacă nu ai la îndemână citrice, orice fruct proaspăt te va ajuta să alungi mai repede mahmureala. Zahărul natural din fructe, sucroză, grăbeşte asimilarea alcolului şi te poate ajuta să-ţi revii rapid după efectele excesului. Bananele îţi scad aciditatea din stomac şi magneziul conţinut de ele cauzează relaxarea vaselor de sânge.

Comprese calde


O compresă caldă pe frunte poate elimina mai repede durerea de cap, atunci când aceasta este problemă principală a mahmurelii. Încălzeşte un prosop umed sau o pungă de orez la microunde şi aplică-le pe frunte şi pe tâmple.

Masaj


În reflexoterapie, masajul tălpii drepte îmbunătăţeşte funcţiile ficatului. Masează uşor marginea exterioară a tălpii piciorului drept, de la degetul mic până la jumătăţea tălpii. După câteva minute de masaj în timp ce stai în pat, te vei simţi mai bine.

Duş fierbinte


În mod ideal, o baie fierbinte aromată cu lavandă şi mentă te-ar ajuta să te recuperezi cel mai repede. Când n-ai timp de asta, încearcă un duş fierbinte şi bea un pahar de apă înainte şi unul după.

Sex


În afară de mişcarea care te ajută să-ţi revii mai repede, sexul este un medicament bun pentru orice durere. O partidă scurtă de sex, dacă partenerul nu este la fel de mahmur ca tine, te ajută să-ţi revii rapid.

Încă un pahar


Ultima soluţie, dacă toate celelalte au eşuat, este să bei puţin alcool. Specialiştii în mahmureală recomandă un cocktail Bloody Mary, amestecul dintre un shot de vodcă de calitate şi suc de roşii. Te va hidrată şi te va mineraliză, dar pentru unii consumul de alcool ca leac de mahmureală este doar amânarea inevitabilului.

Sursa: eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu