6 ian. 2012

Uleiul de peste benefic pentru creier

Acizii grasi care se gasesc in peste si fructe de mare stimuleaza memoria si functia creierului. O dieta bogata in peste este importanta pentu mentinerea optima a sanatatii creierului si prevenirea dementei.

Consumul de peste precum somon si pastrav imbunatateste in mod semnificativ memoria si activitatea cerebrala.


Uleiul de peste imbunatateste memoria

Specialistii au realizat un studiu despre beneficiile pestelui si uleiului de peste. Pe o perioada de sase luni, peste 170 de pacienti au consumat suplimente cu acizi grasi omega 3, care se gasesc in somon, macrou, sardine, pastrav si scoici.

Pe parcursul acestei perioade, au fost analizate memoria si functia cognitiva. Dupa tratament, toate aceste functii au fost imbunatatite vizibil.

Cercetatorii sunt de parere ca acizii grasi din peste si uleiul de peste poate preveni boala Alzheimer, una dintre cele mai comune forme de dementa. Aceasta boala este caracterizata prin declin mental.

Studiul a evidentiat faptul ca functiile cognitive sunt afectate de acizii grasi din uleiul de peste. Memoria este una dintre cele mai importante functii cerebrale pe care le folosim pentru activitatile de zi cu zi, precum muncit, condus sau studiat.

Mentinerea sanatatii creierului si stimularea creierului sa functioneze la capacitate maxima sunt factori extrem de importanti pentru sanatatea generala a fiintei umane.

Acizii grasi omega 3 se gasesc in cantitati concentrate in creier si joaca un rol vital in structura si functionarea corecta a creierului.

Organismul uman nu poate insa produce acizi grasi omega 3, astfel ca trebuie sa ii procuram exclusiv din alimentatie. Este astfel important sa avem o dieta bogata in peste, care contine cele mai mari cantitati de omega 3.


Uleiul de peste inlatura depresia

Uleiul de peste are proprietati antidepresive si poate fi folosit cu succes in tratarea depresiei. Specialistii sunt de parere ca membrana celulara este compusa din acizi grasi omega 3, care maresc nivelul de serotonina din sange. Serotonina este un hormon antidepresiv produs de organism care scade rata depresiei.


Uleiul de peste reduce colesterolul

Medicii recomanda consumul de ulei de peste pentru a reduce nivelul de colesterol din sange. Acest lucru este benefic si pentru sistemul cardiovascular si reduce riscul de atacuri de inima.


Uleiul de peste reduce inflamatiile din organism

Un alt beneficiu al uleiului de peste este faptul ca reduce inflamatiile din organsim. Inflamatiile din corp se pot manifesta im mod diferit, de la lupus pana la probleme ale glandei tiroidei si psoriazis.


Uleiul de peste imbunatateste calitatea pielii

Acizi grasi omega 3 sunt extrem de benefici si pentru calitatea pielii, hidrateaza, reduc acneea si ridurile. De asemenea, protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete si previne cancerul de piele.


Uleiul de peste favorizeaza reducerea kilogramelor in plus

Uleiul de peste favorizeaza slabirea si accelereaza arderea grasimilor. Uleiul de peste previne depunerile de grasimi si accelereaza metabolismul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu