19 feb. 2012

10 alimente care te ajută să slăbeşti 3 kilograme într-o săptămână

Dietele bazate pe abundenţa unui singur aliment sunt o metodă rapidă să scapi de câteva kilograme, înainte de a începe o dietă mai echilibrată. Acestea nu sunt sănătoase pe termen lung şi pot fi greu de adoptat chiar şi pentru câteva zile.


Supa de varză

O dietă bazată pe supa de varză poate fi dificilă pentru gurmanzi, deoarece gustul acesteia nu este tocmai satisfăcător. Prin scăderea dramatică a numărului de calorii, puterea de concentrare poate suferi, iar riscul de anemie nu este neglijabil, dar supa de varză şi-a demonstrat eficacitatea ca aliment minune pentru slăbit.


Zeama de lămâie

Lămâile pot fi un aliment foarte util pentru o dietă rapidă. Zeama de lămâie băută zilnic, dar şi coajă de lămâie îmbunătăţesc viteza metabolismului şi grăbesc digestia. Sucul de lămâie combinat cu apa călduţă poate fi băutura perfectă pentru o dietă rapidă, din care lipsesc orice alte băuturi.


Ardei iute

Capsaicina, compusul activ care contribuie la calităţile dietetice ale ardeiului iute, reduce pofta de mâncare, reglează tensiunea arterială şi poate chiar creşte libidoul. Ardeiul iute proaspăt, introdus în cât mai multe mese timp de o săptămână, poate însă irita stomacul.


Banana

Dietă japoneză cu banană recomandă începerea fiecărei zi cu o banană mare, bine coaptă, urmată de un pahar de apă la temperatura camerei. Implică însă absenţa totală a dulciurilor şi un meniu echilibrat cu proteine şi fibre, în porţii mici.


Orez brun

O dietă de o săptămână cu orez brun elimină toxinele atunci când bei în fiecare zi cel puţin şase pahare de apă. Bogat în fibre, vitamine B şi minerale, orezul poate fi combinat cu fructe şi legume proaspete, dar niciodată cu banane, porumb sau ciuperci.


Avocado

Bogat în "grăsimi bune", monosaturate, avocado este recomandat la dieta pentru micul dejun şi cină. Combinat cu legume şi fructe proaspete şi carne slabă te va ajuta să slăbeşti şi îţi va reduce colesterolul.


Ceai verde

Băut în fiecare zi, ceaiul verde este excelent pentru dietele cu deficit de calorii. În fiecare zi, poţi să bei ceai verde la discreţie şi vei beneficia de puterile lui antioxidante. Este recomandat să consumi cu 500 de calorii mai puţin decât necesarul zilnic, pentru un total de cel puţin 3500 de calorii "pierdute" intr-o săptămână.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu